Prakses sfēra

Latvijas Reiki Profesionāļu Asociācija (LRPA)

Reiki speciālista Prakses sfēra

Šis dokuments nosaka Sertificēta Reiki speciālista Prakses sfēru. Dokumenta mērķis – sabiedrības interešu un klientu aizsardzība un garantija, ka Reiki speciālista prakse ir nekaitīga un kompetenta.

Reiki speciālists skaitās tas, kurš ir izgājis speciālu apmācību Reiki metodē, viņam ir pierādīta praktiskā pieredze un tas ir apliecināts ar Latvijas Reiki Profesionāļu Asociācijas (turpmāk LRPA) Sertifikācijas komisijas izdotu Sertifikātu, kurš ir apstiprināts LRP “Holistiskās Medicīnas un Naturopātijas asociācijā”.

Reiki speciālistam ir pienākums ievērot profesionālos standartus:

• strādāt Reiki speciālista Ētikas kodeksa noteiktos ietvaros;
  • strādāt Latvijas valsts tiesiskās bāzes noteiktos ietvaros;
  • pielietot Reiki metodi palīdzot klientam, saskaņā ar viņa pieprasījumu;
  • padziļināt savas zināšanas un paplašināt pieredzi, nepārtraukti izglītojoties un regulāri praktizējot;
  • regulāri iziet LRPA profesionālo resertifikāciju.

Reiki speciālistam jāievēro klientu konfidencialitāti :

• jāciena privāto dzīvi, jāciena klientu un viņu ģimeņu konfidencialitāti.

Kas ir Reiki metode?

Reiki ir dabiskās dziedināšanas sistēma, maiga, visaptveroša, pamatota uz austrumu medicīnas zināšanām par dzīvības enerģijas fenomenu, kurš cirkulē cilvēka ķermenī. Reiki metode ir radīta pagājušā gadsimta sākumā Japānā. Pēc metodes parādīšanās Japānas valdība izsniedza pirmās licences, apliecinot metodes nekaitīgumu un iespēju pielietot to iedzīvotāju dziedniecības sfērā. Mūsdienās Reiki dziedniecība tiek pielietota visās attīstītās pasaules valstīs. Reiki speciālists apzināti pielieto savas zināšanas ar nolūku atbalstīt cilvēku un veicināt viņa fizisko, emocionālo un garīgo dziedināšanu. Reiki dziedināšana var būt veikta tiešā kontakta ceļā (speciālista rokas pieskaras klientam) vai arī bez kontakta veidā. Daudzās kultūrās izveidotās dziednieciskās tradīcijās tiek uzsvērta smalko enerģētisko sistēmu nozīme, kas caurstrāvo cilvēka ķermeni, ietekmē cilvēka veselību un dzīvības spēku. Šīs tradīcijas ir balstītas uz enerģētisko lauku balansēšanas, kas ir kā viens no palīdzības veidiem cilvēkam, lai uzturētu labu veselību ķermenī, prātā un garā. Organisms, saņemot papildus spēkus, izmanto tos, lai atjaunotu iekšējos procesus. Reiki atveseļošanās sistēma ir viena no tādām tradīcijām, viņai ir simtgadīga pielietošanas pieredze pasaules tradicionālās un alternatīvās medicīnas ietvaros.

Reiki metodes noderīgums

Zinātniskie pētījumi parāda, ka Reiki metode ir efektīva fiziskai un mentālai atslābināšanai, sāpju noņemšanai, stresa un satraukuma mazināšanai, dzīvesprieka sajūtas pastiprināšanai. Reiki speciālistu klienti parasti atzīst, ka izjūt relaksācijas efektu un miera sajūtu seansa laikā, kas turpinās arī pēc seansa. Notiek daudz ātrāka fiziskā ķermeņa un nervu sistēmas atjaunošanās paralēli tradicionālo medikamentu lietošanai, pie ķirurģiskās ārstēšanas vai pie jebkuras citas tradicionālās medicīnas ārstēšanas metodes pielietošanas.

Reiki metode – tā ir neinvazīva tehnika, kuru šobrīd pēta tradicionālā zinātne, un kurai nav nekādu nevēlamu blakus efektu vai kontrindikācijas. Piemēram, ASV 15% slimnīcu pielieto Reiki terapiju, lai paātrinātu izārstēšanās procesus, kā arī to pielieto onkoloģisko saslimšanu gadījumos. Vācijā Reiki terapijas procedūras apmaksā medicīnas apdrošināšana. Latvijā Reiki metode aktīvi tiek pielietota sanatorijās, atpūtas namos, SPA centros. Pirmais Reiki terapijas kabinets bija atvērts 90-to gadu vidū Rīgas pilsētas 5.poliklīnikā (doktors Djurovs). Reiki metode ir droša visiem, ieskaitot cilvēkus gados, grūtnieces, barojošas mātes, bērnus un arī mājdzīvniekus.

Kas ir Reiki seanss?

Reiki seansa laikā (parasti ilgst 15-60 min.) dziednieks viegli pieskaras ar rokām klientam lai novērtētu enerģētisko lauku, konstatētu jebkādas sajūtas vai disbalansu un tad izvēlas Reiki metodes, kuras būtu piemērotākas klienta vajadzībām. Seansa laikā klients visbiežāk jūt izteiktu relaksācijas efektu. Dažādi cilvēki atšķirīgi uztver un izjūt Reiki seansu – kāds apraksta to kā dziļu relaksācijas stāvokli, sajūt atbalstu un siltumu, citi jūt dziļu emocionālu atbrīvošanos no traumējošiem pārdzīvojumiem un stresa. Praktiski visi atzīst, ka pēc seansa ir ievērojams dzīvības spēka pieplūdums, domu skaidrība, noturīgs labs garastāvoklis, ievērojami samazinās vai izzūd ierastās sāpes un citas nepatīkamās sajūtas ķermenī.

Kas neietilpst Reiki speciālista prakses sfērā:

• Medicīniskā konsultēšana, diagnostika, ārstēšana.
  • Manuālā terapija.
  • Refleksoterapija.